Ik uniek? Helemaal niet.

In drie stappen naar jouw vijf belangrijkste kernwaarden

Ik ben sociaal, ambitieus, flexibel en doelgericht. Ik kan heel goed samenwerken maar ook zelfstandig en ik leer graag nieuwe dingen. Zo dat staat. Dit ben jij.

Je hoort jezelf het rijtje al opdreunen tijdens je sollicitatiegesprek. Gaan ze je vragen wat je minder sterke kwaliteiten zijn? Bring it on! Jij bent perfectionistisch en een echte doorzetter maar soms sla je daar wel eens in door. Negatief maar ook wel weer positief…get it? Hier is over nagedacht! Want jij hebt inmiddels elke online ‘wat-zijn-mijn-kwaliteiten-test’ wel achter de rug en dit zijn toch echt de toppers waar jij in uitblinkt. Je hebt bij elke kwaliteit al een pracht van een voorbeeld bedacht.

En dan komt de hamvraag; “ Wie ben jij en wat maakt jou uniek? ” Daar ga je weer…ik ben sociaal, ambitieus, flexibel en euh? Een kuchje, slokje water, is het hier echt zo warm? What the f*** ik ben helemaal niet uniek. Ik wil gewoon werken, geld en dat soort dingen. NEEM ME AAN ?!

Bovenstaande competenties zijn, met alle respect voor de online zelftesten, het resultaat van driekwart werkend Nederland. Waar het echt om gaat is, hoe cliché het ook klinkt; ‘the story behind the woman’. Want wat zeggen deze kwaliteiten nu over jou? Wat heeft jou gemaakt tot de vrouw die jij nu bent en wat is jouw verhaal?

Ben jij the lady with ambition op zoek naar jezelf? Wil jij je eigen onderneming starten of heb je gewoon een leuke date en wil je een sprankelende indruk achterlaten? Deze drie acties helpen jou bij het vormen van jouw verhaal.

# 1: 5 x ‘Who Run the World…Girls!’

Jaa! Je weet al waar ik naar toe wil. Omschrijf jouw Beyonce momentje. Wanneer heb jij het waanzinnige gevoel gehad dat je aan het knallen was. Hoe voelde je je toen en wat heb je gedaan? Denk hier niet te lang over na, maar roep het gevoel op! Was je ‘on top of the world’ toen je na een lange werkdag en een lesje Zumba nog een berg was hebt weggestreken en voor manlief een heerlijke maaltijd hebt klaargemaakt? Heb je met trots een project weten af te ronden of wist je die vervelende collega op een tactische manier op haar plek te zetten? Waar ben jij trots op? Ik durf te wedden dat je vijf situaties kunt omschrijven.

# 2    5 x Fighting battles

En nu de minder leuke kant, maar wel net zo leerzaam. Het leven is vol levenslessen en naast onze successen hebben wij ook onze dieptepunten. Waar we hoe lastig ook enorm veel van kunnen leren. Omschrijf jouw dieptepunt; de situatie waar de bodem onder je voeten werd getrokken, waar je het licht aan het einde van de tunnel niet meer zag of waar je dacht nooit meer uit te komen.
Ik wil je er gelijk bij feliciteren want het is je op de één of andere manier toch gelukt om eruit te komen als je dit nu leest! Hoe heb jij jouw dieptepunt overwonnen of hoe heb je er mee leren leven? Omschrijf jouw situatie, weet jij er vijf te noemen?

# 3    5 x I am…

Jouw situatie heeft je gemaakt tot de persoon die je nu bent. Bovenstaande successen en battles vormen samen jouw verhaal. In deze situaties zijn jouw kernwaarden verscholen. Jouw kern, jouw karakteristieken, de kwaliteiten die je niet kunt ‘uitschakelen’. Dit is wat jou uniek maakt! De verschillende situaties die je hebt opgeschreven laten zien hoe jij handelt in leuke en minder leuke situaties. Lukt het jou om vijf kwaliteiten terug te vinden in de tien situaties die je hebt omschreven? Mocht dit niet lukken lees het dan over een paar dagen nog eens na en probeer het dan opnieuw. Of vraag hulp aan een vriend(in) die jou goed kent.

Koester jouw vijf kernwaarden dit is het begin van jouw verhaal…!
Be the wife, the mom, the boss. Be you.
Lady in charge,

Enamika

Enamika; energiek, enthousiast en vooral nieuwsgierig naar de ‘drive’ van de ambitieuze dames om haar heen. Zij neemt je mee in de zoektocht naar jezelf en jouw ultieme levensdoel. Onderweg komt zij mooie verrassingen en hoge drempels tegen. Deze ervaringen deelt ze graag. Door haar studieachtergrond en belangstelling voor de arbeidsmarkt is zij gespecialiseerd in sollicitatiebegeleiding. Zij ondersteunt je bij het nemen van een vervolgstap in jouw loopbaan.

https://www.linkedin.com/in/enamika-singh-msc-59488a20/

3 gedachten over “Ik uniek? Helemaal niet.

  1. Eindelijk een artikel waarbij er gesproken wordt over kwaliteiten die een sollicitant daadwerkelijk heeft en ook mag tonen. Trots op hoe jij dat ook omschrijft. Prachtig geschreven, verfrissend artikel en het geeft zeker stof tot nadenken hoe een sollicitatiegesprek anders en zeker uniek kan zijn.

  2. Een heel interessant artikel! Ik heb het onlangs nog ervaren toen ik mijn CV aan het opstellen was. Wat maakt mij inderdaad unie? Waarom moeten ze voor mij kiezen? Hoe onderscheid ik me van anderen? Nu kan ik er met een frisse kijk op terugkomen.

  3. En zo is het, het verhaal wat de kwaliteiten heeft ontwikkeld is veel belangrijker En wordt te vaak over het hoofd gezIen! Een heel goed artikel om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *